Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

      
                                                         
                                                 Εροϊκα, Κ. Πολίτης

Το μυθιστόρημα μας μεταφέρει σε μια φανταστική κοσμοπολίτικη πόλη, όπου μια παρέα εφήβων παριστάνουν τους πυροσβέστες, αναζητώντας την περιπέτεια και τον ηρωισμό. Μέσα απ΄αυτή την αναζήτηση έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το θάνατο, τη φιλία, τον πόνο και την ιδανική αγάπη
Οι  ήρωες της Εροϊκα  μοιάζουν με τους ήρωες της Ιλιάδας. Αγωνίζονται  για την αγάπη της Μόνικα ( ωραία Ελένη) και οργανώνουν αθλητικούς αγώνες για να τιμήσουν το νεκρό φίλο τους.
Η περιγραφή, συχνά ποιητική, μας μετέφερε στην ονειρική ατμόσφαιρα του έργου ενώ  μας  συγκίνησαν  τα δυνατά συναισθήματα των ηρώων,  η τρυφερότητα, η ευαισθησία. Οδηγός μας σ΄αυτό το λογοτεχνικό ταξίδι είναι ένα από τα παιδιά της παρέας, ο Παρασκευάς, που 20 χρόνια αργότερα αφηγείται με ένα τόνο νοσταλγίας την ιστορία της παρέας των εφηβικών του χρόνων.

Αν εξαιρέσουμε τη μπερδεμένη σε κάποια σημεία πλοκή, με τις αποσπασματικές αναφορές σε άλλα γεγονότα και  ότι τελικά η παρέα διαλύεται, το βιβλίο είναι πολύ συγκινητικό και σας το συνιστούμε ανεπιφύλαχτα! 
                                                                    ΛΕΣΧΗ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου